Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya
info@exclion.net
0850 308 82 24
Giriş
Kayıt Ol
TR | EN

Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?

İnstagram veya Facebook’da akışlarınızda gezinirken hepimiz en az bir kez form toplama reklamlarına rastlamışızdır. Reklama tıkladığınızda sizden bazı bilgiler isteyen bir form açılır ve bu bilgiler genellikle sizin profil bilgileriniz ile önceden doldurulmuş olur. Yeni sayılabilecek bu reklam modeli ile firmanız için müşterilerden data toplayarak onlar ile iletişim kurma imkanına ulaşabiliyorsunuz.

Potansiyel Müşteriler Bulma reklamlarının bizce en güzel yanı formun bir web sitesinde değil de doğrudan uygulama içerisinde anında açılıyor olması. Hızın bu kadar önemli olduğu ve kullanıcıların beklemeyi hiç sevmediği dijital dünyada çok faydalı bir özellik.

Potansiyel Müşteriler Bulma Formları ile Hangi Verileri Elde Edebilirsiniz?

Hedef kitlenizden ad soyad, e-mail, cep telefonu, adres, doğum tarihi, ilişki durumu, cinsiyet, iş tanımı ve özelleştirebileceğiniz soru tipleri ile birçok veriyi formlar aracılığı ile toplamanız mümkün. Tek ihtiyacınız olan bir İnstagram veya Facebook hesabı ve Reklam Yöneticisi kullanımı.

Potansiyel Müşteriler Bulma Formunu Kimler Kullanabilir?

 Uygulama içi form doldurma imkanı ve kolay kurulumu ile tercih sebebi olan bu reklam türü, işletme veya hizmeti hakkında daha geniş kitleye ulaşmak isteyen ve e-ticaret haricinde daha fazla iletişim kurarak ürünlerini satanlar için uygun.

Ayakkabı satan e-ticaret sayfası için pek kullanışlı olmayan bu model, kişiye özel reklam çözümleri sunan bir ajans için yüksek dönüşümler sunma potansiyeline sahiptir.

Potansiyel Müşteriler Bulma Formu Nasıl Kullanılır? 

Facebook reklam yöneticisi hesabınıza giriş yapın. Yeşil renkli oluştur butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan ekranda aşağıda fotoğrafını gördüğünüz “potansiyel müşteriler bulma” reklam türünü seçin ve devam’a tıklayın.

Sonra karşınıza çıkan sayfada hedef kitlenizi oluşturun veya önceden oluşturmuş olduğunuz bir hedef kitleyi seçin. Hemen altında formunuzun bulunduğu reklamın hangi reklam alanlarında yayınlanmasını istediğini seçin ve bütçe ve tarihleri ayarlayın.

Daha sonra reklamınız için görselinizi yükleyin ve açıklama kısmında görülecek metni yazın. Kitleniz forma yönlendirileceği için web sitesi linki girmenize gerek yok. Eylem çağrısı metnine ise “Fiyat Al, Abone Ol, Teklifi Al, Daha Fazla Bilgi Al” gibi harekete geçirici çağrılar seçmenizi öneririz.

Hemen altında ise reklama tıklayanların göreceği potansiyel müşteri formunu oluşturacağız. Form türü olarak “Daha Yüksek Hacim” reklamınızın daha hızlı açılması ve daha çok dönüş gelmesine olanak sağlayacağından seçmenizi öneririz. “Daha Yüksek Satın Alma Niyeti” seçeneğinde ise kullanıcılar formu göndermeden onaylamaları istenecektir.

Giriş Kısmından formunuz açıldığında görülecek açıklamayı ekleyebilirsiniz. Burada amacınızı kısa ve öz olarak anlatmanız dönüşüm oranınızı artıracaktır. Sorular kısmından ise toplamak istediğiniz bilgileri seçin. İsterseniz kendiniz de soru oluşturabilirsiniz.

Gizlilik ilkesi kısmında web sitenizin gizlilik politikası linkini ekleyebilirsiniz. Açıklama kısmında yine “gizlilik ilkesi ve politikası” yazabilirsiniz.

Teşekkür ederiz ekranında ise hedef kitleniz formu doldurduktan sonra karşısına çıkacak ekranını düzenleyebilirsiniz.

Müşterilerinizin bilgilerini indirmek için ise reklam yöneticisinden yayınlama araçları kısmından excel şeklinde potansiyel müşteriler formunu indirebilirsiniz.


Blog
Http Kodları, Http Kodlarının Anlamları Nelerdir?
White Hat Seo Nedir?
Black hat seo nedir?
Rel Sponsored nedir, Sponsored Etiketi ve Seo
Linktree Nedir? Neden Linktree Kullanmalısınız?
Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı
Google Ugc ve Sponsored Tanımlamalarını Duyurdu
Medya Satın Alma Ajansları ve Medya Planlama Ajansları Ne İş Yapar? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Sinemalarda Gördüğümüz Reklamlar: Captive Audience
Digital Native (Dijitalin Yerlileri) ve Dijitalin Göçmenleri
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar Neler?
Risturn nedir?
Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?
İçerik pazarlamasında altın kurallar: Markalar nelere dikkat etmeli?
Native Reklam Nedir?
İçerik Pazarlaması Nedir?
Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Tanıtım Yazısı Nedir
Footer Linkler ve Seo: Nedir? Nasıl Kullanılır?
Tanıtım Yazısı Nedir?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp