Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya
info@exclion.net
0850 308 82 24
Giriş
Kayıt Ol
TR | EN

White Hat Seo Nedir?

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerin hedeflediği anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlamanın yolu. White hat seo nedir yanıtı ise, SEO’nun kurallar çerçevesinde, etik olarak uygulanan yöntemleridir. SEO, bir web sitesinin içeriklerinden sayfa hızına, kod yapısına kadar birçok yönüyle inceler. Google’ın arama motoru sıralama kriterlerinin, 200’den fazla olduğu ve bu kriterlerin periyodik güncellemelerle değiştiğini düşünürsek, SEO oldukça kapsamlı.

SEO uygulamaları, ortaya çıkan ihtiyaca göre iç seo, dış seo veya genel bir optimizasyon olmak üzere birkaç alternatif barındırır. Bunun haricinde, SEO stratejisinin uygulanmasında farklı sınıflandırmalar da vardır. Bunlar şu şekilde:

White hat SEO açılımı nedir derseniz, “beyaz şapka SEO” yanıtını verebiliriz. Farklı kavramlar için de uygulanan white hat ifadesi, platformların onaylanmış koşullarına uygun işlemleri ifade eder. White hat SEO uygulamalarında, yapılan çalışmalar tamamen etik ve doğaldır. Google’ın uygun bulduğu legal teknikler, white hat SEO uygulamalarıyla gerçekleşir. Sonrasında, SERP yani arama motoru sonuç – sıralama sayfalarında iyileştirme hedeflenir.

Bu kavramın tersini ifade eden black hat SEO, siteyle ilgisi olmayan anahtar kelimelerin kullanımından, illegal link çalışmalarına kadar etik olmayan tüm yöntemleri kapsar. Grey hat ise, bazen bilgisizlik kaynaklı da olmak üzere, illegal yöntemleri kullanmaktır.

White hat SEO teknikleri nelerdir?

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerin hedef anahtar kelimelerinde yükselebilmek adına rekabet içinde olduğu bir alan. Bu durum, bazı webmaster’ların etik olmayan, black hat seo yöntemlerine yönelmesine neden oluyor. Ancak illegal yöntemler, sitelerin ciddi cezalar almasına neden olabilir. White hat SEO, uzmanlar tarafından kanıtlanmış organik optimizasyon yöntemlerinin uygulanmasıdır. Temel olarak web sitelerinde uygulanan white hat SEO teknikleri şöyledir:

  • Anahtar kelime çalışması: Anahtar kelimeler, internet kullanıcılarının bir ürün veya hizmet almak için arama motoruna yazdığı ifadelerdir. SEO araçları üzerinden, her proje için anahtar kelimeler çıkarılır. Keyword’lerin hacmi (aylık aranma sayısı), rekabet düzeyi önemlidir. Kelimeler belirlendikten sonra, web siteler optimize edilir.
  • Meta etiketleri: Meta etiketleri, web site kodlarında yer alır ve siteyle ilgili arama motoruna bilgi sağlar. Özgün ve bilgi verici olmalıdır, bundan dolayı uzmanlar tarafından hazırlanır.
  • Link analizi: Bir web sitesinde yer alan bağlantıların tamamı kontrol edilir, hata sayfaları varsa optimize edilir. Hatalı sayfaların olması, sıralamada gerileme nedenidir.
  • Görsel ve hız optimizasyonu: Sitede yer alan görsellerin kalite standardı önemlidir. Ancak boyutunun yeterince büyük olmaması gerekir. Site açılma hızı, white hat SEO yöntemleriyle optimize edilir.
  • İçerikler: Web sitelerinin anasayfa, blog ve diğer tüm içerikleri arama motoru kriterlerine uygun hazırlanmalıdır.
  • Backlink Çalışmaları: Web sitenizin arama motorları tarafından otoritesinin artması için kaliteli, değerli sitelerden link almayı tercih edebilirsiniz. Yapacağınız doğru tanıtım yazısı çalışmaları seo faaliyetlerinizin başarısını ciddi oranda artıracaktır.

Temel white hat SEO uygulama alanları bu şekildedir. Ancak yeni Google güncellemeleriyle, bu teknikler sürekli olarak yenilenir. SEO ajansları, web sitenizin en iyi kullanıcı deneyimini sunması adına çalışmaktadır.


Blog
Http Kodları, Http Kodlarının Anlamları Nelerdir?
White Hat Seo Nedir?
Black hat seo nedir?
Rel Sponsored nedir, Sponsored Etiketi ve Seo
Linktree Nedir? Neden Linktree Kullanmalısınız?
Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı
Google Ugc ve Sponsored Tanımlamalarını Duyurdu
Medya Satın Alma Ajansları ve Medya Planlama Ajansları Ne İş Yapar? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Sinemalarda Gördüğümüz Reklamlar: Captive Audience
Digital Native (Dijitalin Yerlileri) ve Dijitalin Göçmenleri
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar Neler?
Risturn nedir?
Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?
İçerik pazarlamasında altın kurallar: Markalar nelere dikkat etmeli?
Native Reklam Nedir?
İçerik Pazarlaması Nedir?
Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Tanıtım Yazısı Nedir
Footer Linkler ve Seo: Nedir? Nasıl Kullanılır?
Tanıtım Yazısı Nedir?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp