Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya
info@exclion.net
0850 308 82 24
Giriş
Kayıt Ol
TR | EN

Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı

Site sahiplerinin en çok önemsediği ve Google Analytics’de görülebilen bir metrik olan hemen çıkma oranı sitenizin seo başarısını doğrudan etkileyen bir değer.

Tek sayfa ziyaretlerini yüzdelik bir oranla hesaplamak için kullanılan tabir hemen çıkma oranı olarak adlandırılıyor. Yani sitenizi ziyaret eden kişinin sitenizi terk etme süresidir. Peki, ziyaretçiler sayfadan neden hemen çıkar? Aradığı bilgiyi bulamamış olabilir ya da kalitesiz içerikler nedeniyle sayfayı terk etmiş olabilir. Ancak aradığı bilgiyi bulup(telefon numarası, mail adresi vs.) ilgili sekmeyi kapatmış da olabilir.

Önemli Not: Hemen çıkma oranını Google şu şekilde hesaplar: Kullanıcı arama motorundaki sitenizin sonuçlarına tıklar ve tekrar arama sonuçlarına geri dönerse bu aradaki süreç sitenizin bounce rate’i olarak hesaplanır. Kullanıcının sitenize girip doğrudan sekmeyi kapatması durumunda hemen çıkma oranınız yükselmez.

Bunun nedenlerini tespit ederek ortadan kaldırmanız hemen çıkma oranının düşmesini sağlar. Bu sayede sitenizin kalitesi de yükselecek ve arama motorları da mutlaka bunu fark edecektir. Peki, ideal hemen çıkma oranı kaç olmalı?

Öncelikle iyi bir şekilde optimize edilmiş ve kaliteli içeriklerle donatılmış olan bir web sitenin hemen çıkma oranının % 40 ve altında olduğu bilgisini aktaralım. Dolayısıyla hemen çıkma oranı kaç olması sorusuna da genel olarak % 40 ve altı diyebiliriz. Ancak hemen çıkma oranının % 40 ila % 50 arasında olmasının da normal kabul edildiğini belirtelim. Sitenizin bu oranı % 47 olabilir. Bu durumda paniğe kapılmanıza ve sorunu bulmaya çalışmanıza gerek olmaz.

Hemen Çıkma Oranı Ne Zaman Riskli Olur?

Tehlikeli olan % 70 ve üzerinde olan hemen çıkma oranlarıdır. Büyük bir risk anlamına gelen bu oranın mutlaka site sahibi tarafından dikkate alınması ve ziyaretçilerin neden sayfadan çıktığını tespit edilmesi gerekiyor. Ardından gerekli optimize çalışmaları yapılmalı ve gerekiyorsa sayfalar da yenilenmelidir. Genellikle bu oranın yüksek olmasının nedeni içerik kalitesizliği oluyor. Fakat sayfanın geç açılmasının da bu durumu beraberinde getirdiğinin unutulmaması gerekiyor. Artık kimse bir sayfaya tıkladığında açılması için uzun süre beklemek istemiyor.

Bu arada mobil hemen çıkma oranlarının % 10 ila % 20 daha yüksek olmasının da gayet normal kabul edildiği bilgisini aktaralım. Hemen her site için mobil hemen çıkma oranı daha yüksek olur. Bu noktada da paniğe kapılmanıza gerek yok. Sitenizi her daim güncel tutun ve içeriklerin yüksek kalitede olmasına da özen gösterin. Kullanılan anahtar kelimelerle ilgili bilgi veren içeriklerle zenginleştirilmiş bir site elde etmeye çalışın. Böylece hemen çıkma oranını da düşürürsünüz.


Blog
Http Kodları, Http Kodlarının Anlamları Nelerdir?
White Hat Seo Nedir?
Black hat seo nedir?
Rel Sponsored nedir, Sponsored Etiketi ve Seo
Linktree Nedir? Neden Linktree Kullanmalısınız?
Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı
Google Ugc ve Sponsored Tanımlamalarını Duyurdu
Medya Satın Alma Ajansları ve Medya Planlama Ajansları Ne İş Yapar? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Sinemalarda Gördüğümüz Reklamlar: Captive Audience
Digital Native (Dijitalin Yerlileri) ve Dijitalin Göçmenleri
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar Neler?
Risturn nedir?
Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?
İçerik pazarlamasında altın kurallar: Markalar nelere dikkat etmeli?
Native Reklam Nedir?
İçerik Pazarlaması Nedir?
Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Tanıtım Yazısı Nedir
Footer Linkler ve Seo: Nedir? Nasıl Kullanılır?
Tanıtım Yazısı Nedir?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp