Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya
info@exclion.net
0850 308 82 24
Giriş
Kayıt Ol
TR | EN

Tanıtım Yazısı Nedir?

Daha fazla ziyaretçi trafiği almak için siteler arama motorları tarafından ilk sayfalarda görünmek isterler. İlk sıralara çıkışı hızlandırmak, web sitesinin arama motorlarınca tanınmasını sağlamak için tanıtım yazısı  sık tercih edilen bir yöntemdir. Tanıtım yazısı anahtar kelimeler ve ilgili linklerle yazılan özgün yazılardır. SEO çalışmalarında en etkili backlink yöntemlerinden biri olan tanıtım yazıları sayesinde web siteniz birçok güçlü siteden link alabilir.

Tanıtım Yazısının Faydaları Nedir?

Tanıtım yazısında belirli bir kelime sayısı yoktur. İçeriğinizin çok kısa olması veya çok uzun olması çalışmadan alacağınız verimi düşürecektir. Ziyaretçinin dikkatini çekecek, bir bilgi aktarımı yapacak ideal kelime sayısını bulup ilgi çekici tanıtım yazınızı yazmanızın ne gibi bir etkileri olabilir?

Tanıtım yazısının en iyi 5 faydasını sıralamak istersek;

1- İyi hazırlanmış bir tanıtım yazısı, yayıncı mecranın ziyaretçileri tarafından okunur ve markanıza talep, web sitenize trafik olarak geri dönebilir. Bu fayda ile biraz da basın bülteni çalışmasına da benzer olduğunu söyleyebiliriz.

2- Sitenizin kalite puanını olumlu etkiler.

3- Web sitenizin Trust Rank ve Moz Rank değerlerini yükseltir.

4- Özgün ve kaliteli bir baclink yapısı inşa edersiniz.

5- Baclinkler sizin referanslarınızdır ve otoriter, güçlü sitelerce verilmesi web sitenizin seo skorunu arttıracaktır.

Tüm bunlarla birlikte dijital bir reklam yapmış olacaksınız ve doğrudan web sitenizin tanınırlığını sağlayacaksınız. Yine ilk maddede belirttiğimiz gibi kaliteli sitelerden kaliteli içerikler ile alınan tanıtım yazıları hem seo çalışmalarınıza fayda sağlayacak hem de marka bilinirliğinizi artıracak bir basın bülteni görevi de üstlenecektir.

Backlink Nedir?

Google’ın web sitelerini arama sonuçlarında sıralamak için kullandığı algoritma ve sitenize verilen değeri bir puan sisteminde gösterir. Bu sistem “Page Rank” olarak adlandırılır. Backlink ise bir web sitesinin başka bir web sitesine vermiş olduğu linklerdir. Backlinkler, ziyaretçilerin sitenizle etkileşimini arttırır dolayısıyla sitenizin “Page Rank” değeri yükselmiş olur. Kaliteli, faydalı, kalıcı, ücretli ya da ücretsiz doğrudan size gelen bir backlink sitenize değer katacaktır bunun yanında bilinirliğiniz ve güvenilirliğiniz artacaktır.

Her ne kadar Google 2014 yılında artık web sitesi sıralamalarında pagerank değerini dikkate almadığını belirtmiş olsa da(kaynak) hala backlink seo çalışmaları için olmazsa olmaz adımlardan birisi.

Tanıtım Yazısı Alacağınız Site Nasıl Seçilmeli?

Tanıtım yazısı yayını sürecinde çalışmakta olduğumuz ajanslardan aldığımız sık sorulardan birisi de “Projemiz için hangi sitelerde yayın yapmamızı tavsiye edersiniz?” oluyor. Aslında burada da klasik medya planlama sorularını sorarak mecra seçim sürecini kolaylaştırmak mümkün. Bu sorular;

1-Hedef Kitlemiz Nerede? Örneğin kozmetik alanında bir markanız var ve tanıtım yazısı alacaksınız. Ağırlıklı olarak kitlenizin takip edebileceği kadın,moda blogları ve haber sitelerinin yaşam kategorileri sizin için uygun olabilir.

2-Ne Zaman? Her ne kadar medya planlama planları gibi kısıtlı bir süreyi kapsamasa da tanıtım yazıları basın bülteni görevi üstlenebilir demiştik. Markanızın en çok arandığı zamanlarda tanıtım yazısı süreçlerinizi başlatarak firmanız için bir basın bülteni kampanyasını da eşzamanlı yürütebilirsiniz.

3-Bütçe? Geldik en güzel soruya. Her işin başı bütçe olmakta. Markanızın backlink çalışmaları için harcayacağı bütçe belirlendikten sonra hedef kitlenize ve seo planlarınıza göre en uygun site seçimlerini yapabilirsiniz.

4-Tanıtım yazısı nereden alınır sorusu? Markanız için alım yapacağınız sitenin spam skoru, tanıtım yazılarını sitesinde bulundurma süresi, tanıtım yazısı yayınlama sıklığı da çalışmadan alacağınız verimi doğrudan etkileyecektir. Tanıtım yazısı alım sürecinizde Exclion gibi bir firma ile çalışmanız, sürekli kaliteli web siteleri ile web sitenize backlink alımı yapabilmenizi sağlayacaktır.

Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

İyi bir tanıtım yazısı nasıl yazılabilir? Biraz yazma yeteneğine ihtiyacınız olacak. İyi bir tanıtım yazısı akıcı, bilgi verici ve net olmalıdır. Ziyaretçilerinizle etkileşime geçmek ve onlara yazınızı okuması için ilgi çekici bir makale sunmalısınız.

İyi bir tanıtım yazısının uzunluğu bizce en az 300 kelime civarında olmalıdır. Eğer kelime sayınız kısa olursa yazınızda vermek istediğiniz anlam bütünlüğü kaybolabilir bunun zıttı olarak eğer uzun yazarsanız makaleniz sıkıcı hale gelebilir. Tanıtım yazınızda yazım ve imla kurallarına dikkat etmelisiniz. Tanıtım yazınız tamamen özgün olmalı ve web sitenizin içeriğini doğrudan yansıtmalıdır.

Eğer tanıtım yazılarınızı yazmak için vaktiniz veya içerik ekibiniz yok ise Exclion içerik çözümleri ile çalışabilir, çalışmalarınızda sizden alacağımız brife en uygun, en kaliteli içeriği hazırlayarak hızlıca backlink süreçlerinizi tamamlayabiliriz. İçerik çözümlerimiz hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Başlığı Nasıl Belirlenir?

Tanıtım yazısı başlığınızın konuyla ilgili olmasına dikkat etmelisiniz. Başlığınızın ilgi çekici olmasını sağlayın, ziyaretçi de merak uyandırabilecek bir başlık türü seçebilirsiniz. Örneğin siteniz arabalar ile ilgili içerik üretiyor olsun “En Hızlı X Markası Nedir?” olabilir. Ziyaretçinin merakını giderecek başlıkları seçebilirsiniz. Empati kurmayı da deneyebilirsiniz. Siz ziyaretçi olsanız hangi anahtar kelimeyi yazardınız?

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalı?

SEO uyumlu tanıtım yazıları sitenizi tanıtmak için yararlanabileceğiniz en verimli reklam metotlarından biridir. Tanıtım yazılarında kullanılan bağlantılar ve anahtar kelimeler uzun süre sitelerde kalır ve doğru hazırlanmış bir tanıtım yazısı, iyi seçilmiş anahtar kelimelere sahip olursa arama motorlarınca ön sıralarda çıkma şansı artacaktır.

SEO uyumlu tanıtım yazısının kelime sayısı en az 300 civarında, özgün, kolay anlaşılır olmalıdır. İçeriğinize ve markanıza göre en fazla 3 anahtar kelimeye sahip olmalı ve bu 3 anahtar kelime ziyaretçiye vermek istediğiniz ve dikkatini çekmek istediğiniz en önemli mesaj yazınızın en başına konuşlanmalıdır.

Yazı içeriğiniz konuyla birebir uyumlu olmalı h2, h3, h4, h5 etiketleri içerisinde planlı bir şekilde dağıtılmalıdır. Yazım kurallarına ve imla kurallarına önem göstermelisiniz. Ayrıca tanıtım yazınızın SEO uyumunu daha iyi hale getirmek ve içeriğinizi zenginleştirmek için fotoğraf ve video materyalleriyle destekleyebilirsiniz.

Advertorial Nedir?

Advertorial kelimesi İngilizce “advertising” yani reklam ve “editorial” yani yazı ile ilgili anlamına geliyor. Bu iki kelimenin birleştirilmesiyle bu kelimeyi Türkçe “yazılı reklam” şeklinde tanımlayabiliriz. Bu tanıtım şekli yazılarla oluşturulan bir model olarak anlaşılsa da içeriğinde görsel veya video malzemeleri kullanılabilir. Bu durum ziyaretçiye en yakın reklam türünü seçmesine ve içerikten istediği şekilde faydalanmasına imkan tanır. Advertorial diğer görsel reklamcılık metotlarıyla karşılaştırıldığında oldukça efektif bir modeldir çünkü tüm projeler için uygundur ve daha verimli sonuçlar ortaya çıkartır.


Blog
Http Kodları, Http Kodlarının Anlamları Nelerdir?
White Hat Seo Nedir?
Black hat seo nedir?
Rel Sponsored nedir, Sponsored Etiketi ve Seo
Linktree Nedir? Neden Linktree Kullanmalısınız?
Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı
Google Ugc ve Sponsored Tanımlamalarını Duyurdu
Medya Satın Alma Ajansları ve Medya Planlama Ajansları Ne İş Yapar? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Sinemalarda Gördüğümüz Reklamlar: Captive Audience
Digital Native (Dijitalin Yerlileri) ve Dijitalin Göçmenleri
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar Neler?
Risturn nedir?
Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?
İçerik pazarlamasında altın kurallar: Markalar nelere dikkat etmeli?
Native Reklam Nedir?
İçerik Pazarlaması Nedir?
Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Tanıtım Yazısı Nedir
Footer Linkler ve Seo: Nedir? Nasıl Kullanılır?
Tanıtım Yazısı Nedir?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp